bg1 bg2 bg3 bg4 bg5
Logo Doggyhaarmode
 

Sanneke wint grooming Zwolle 2016

1 oktober 2016 werd er voor het eerst grooming Zwolle georganiseerd. Dat is een trimwedstrijd voor alle klasses.

Ik deed mee met een Engelse Cocker Spaniel. En ik zit in de Open Spaniel en Setter klasse. De middag voor de wedstrijd heb ik Iain opgehaald bij Dinanda Mensink. Zij fokt met de Engelse Cocker Spaniel en van haar mocht ik de mooie Iain lenen. De dag voor de wedstrijd was je namelijk de hond en zorg je dat hij helemaal schoon is en dat zijn nagels geknipt zijn. Want op de wedstrijd begin je gelijk met het trimmen. Je krijgt voor de Engelse Cocker Spaniel 2,5 uur de tijd om hem zo mooi mogelijk te trimmen.

Toen de tijd om was, was ik erg tevreden over mijn trimwerk maar dan is het aan de jury om de honden te controleren. Zo kijken ze dan wie zijn hond het mooiste getrimd heeft maar ook kijken ze naar omgang hond en ergonomie.

Ik won de Open Spaniel en Setter klasse, wat voor mij al een hele eer was. Toen werd ik naast de winnaar van de kampioen Spaniel en Setter klasse gezet. Tot mijn grote verbazing won ik ook deze ronde. Daarna werden alle winnaars van hun rasgroep naast elkaar gezet. In deze groep zaten collega's die onwijs veel ervaring hebben in wedstrijden en die ook echt goed zijn in hun vak, waardoor ik het echt een enorme eer vond om daar tussen te mogen staan. 

En toen kwam de uitslag. Ik won ook deze ronde en daardoor werd ik overall winnaar grooming Zwolle. 

Wat een geweldige ervaring was deze dag en wat heb ik er van genoten en wat ben ik trots op het behaalde resultaat.