bg1 bg2 bg3 bg4 bg5
Logo Doggyhaarmode
 

Verzorging

Trimmen is een algemeen woord voor de vachtverzorging van uw hond.

De verschillende behandelmethodes zijn:

  • Plukken: Het met de hand verwijderen van dode losse bovenvacht. Deze valt namelijk niet vanzelf uit, daarom moet het worden verwijderd. Zou men dit niet doen loopt u het risico dat de hond jeuk krijgt en dat ze zich gaan krabben of erger nog dat ze zich stukbijten. Dit doe je bijvoorbeeld bij de West Highland White Terrier, ruwharige Teckel en de Cairn Terrier.
  • Effileren: Het uitdunnen van de vacht en/of het zo knippen van de vacht zonder dat je ziet dat het geknipt is. Dit doe je bijvoorbeeld bij de Engelse Cocker Spaniel en de Welsh Springer Spaniel.
  • Scheren/knippen: Dit is het inkorten van de vacht doormiddel van een rechte schaar of een tondeuse. Dit doe je bijvoorbeeld bij de Poedel en de Maltezer.
  • Kammen/ontwollen: Dit is het doorkammen van de vacht waardoor eventuele klitten of ondervacht verwijderd wordt. Dit doe je bijvoorbeeld bij de Golden Retriever, Newfoundlander en de Berner Sennenhond.

Bij sommige rassen worden bovenstaande behandelmethoden gecombineerd. Ook niet rashonden of kortharige honden hebben hun verzorging nodig en zullen baat hebben bij een bezoek aan de trimsalon.